Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Aktuelt.org

Den tøffe russen!

E-post Skriv ut PDF

I kveld har det blitt avfyrt skudd i Kristiansand i forbindelse med en "fest" i Baneheia. I følge foreløpige meldinger er det konflikt mellom russ og andre grupperinger.

Jeg må bare gi meg ende over over denne tøffe gjengen som kaller seg russ. Pingler i små gruppe og sjefer i store grupper når de føler seg sterke nok. Patetisk!

Forøvrig er det bemerkelsesverdig at ungdom som var jevngamle med drapsofrene i den såkalte Baneheiasaken avholder rølpefest med vold, våpen m.m. på det aktuelle åstedet for de brutale drapene med bare noen få meters klaring. Takt og tone har vel russ aldri vært kjent for?

 

Musikkbranjsen må innse at folk ikke lenger er villig til å betale nærmere kr 200,- for en CD!

E-post Skriv ut PDF

Spotify går nå ut og varsler innskrenkninger i sin gratisversjon av musikkprogrammet hvor de kan lytte til neste all verdens musikk gratis i 20 timer i måneden.Spotify og lignende programmer har bidratt til å bli et lovlig og godt alternativ til ulovlig nedlastning vi diverse fildelingstjenester men artistene har ikke vært fornøyd med det de sitter igjen med av inntekter fra tjenestene.

Verden lider på ingen måte av noen nød i forhold til at det ikke er nok artister der ute som vil lage god musikk til meg og deg. Disse må bare innse at den digitale hverdagene har innhentet bransjen på en slik måte at stadig færre er villig til å betale næremre kr 200,- for en fysisk CD i butikk. En fysisk CD er utover det å være svært dyr miljøfiendtlig, tungvint og særdeles gammeldags.

Verden har simpelthen utviklet seg og bransjen må følge etter. De som skal tviholde på det gamle prisnivået som det var på fysikse CD'er vil falle i bakleksa og forsvinne av seg selv. Det kalles markedskrefter og aplauderes jo i alle andre sammenhenger som resulterer i billigere prdoukter for forbruerkere....

 

Pa jakt etter en date? Let også utenfor Norges grenser på skandinaviadating.com

 

Ingen hensikt med mer hjelp i Libya!

E-post Skriv ut PDF

Opprørerne i Libya skriker etter mer vestlig hjelp etter at den vestlige flystøttet de siste ukene har vist seg å ikke være tilstrekkelig.

Hele grunnlaget for flystøttet var jo at akkurat på dette punktet var Gadhaffis styrker overlegne materielt sett i tilegg til at fly ble brtukt mot sivilbefolkningen og man fikk derfor et urimelig forhold mellom makthavere og opprørere. Når forskjellene nå er jevnet ut viser det seg at opprørergruppen er mye svakere enn antatt og de skriker etter mer hjelp.

Muligens opprørerne fortsatt er noe underlegne materielt sett selv om det i stor grad er jevnet ut med flystøttet men dersom problemet er for lite personell er opprørergruppenfor svak og vil neppe noen gang føre til en stabil situasjopn i landet. På bakgrunn av dette er jeg svært skeptisk til økt opptrapping fra Nato sin side i form av å sette inn militært personell på bakkenivå.

 

Ville din fastlege kjent deg igjen på gaten?

E-post Skriv ut PDF

I dagens norske samfunn med den forholdsvis nye fastlegeordningen er hver enkelt av oss i stor grad lovprist fastlegen vår i forhold til egen helse og det å oppdage sykdommer raskt nok.

Mange fastleger har over 2000 pasienter på sin liste og da er det åpenbart at fastlegen ikke kjenner alle pasientene sine godt nok. Slik ville det muligens vært uansett selv om dagens system ikke hadde vært systematisert i det som kalles fastlegeordningen. Men jeg tror at dersom dette ikke hadde vært slik ville mange hatt lettere for å gå til en annen lege dersom de ikke var fornøyd med den behandlingen de fikk hos sin fastlege. Det er forholdsvis lett å bytte fastlege og det kan gjøres 2 ganger årlig så vidt jeg vet men jeg tror at mange ikke er klar over at det er mulig mens andre vet at det er mulig men ikke vet hvordan de skal gå frem og dermed føler seg mer eller mindre låst til en lege de ikke er komfortabel med.

 

Pa jakt etter en date? Let også utenfor Norges grenser på skandinaviadating.com

 

Nå må Japan snart få litt fred!

E-post Skriv ut PDF

Det er i dag sendt ut et nytt tsunamivarsel i Japan etter et jordskjelv med styrke 7,1 på Richers skala.

Nå synes jeg helt ærlig at Japan har fått sin dose med elendighet for noen tiår fremover. Jeg håper moder jord kan la jordkorpene ligge litt i ro nå og heller fordele elendigheten litt utover verden forøvrig. Bare ikke i Norge vel og merke men det skjer jo heller ikke for vi tror jo vi bor i et slikt velsignet land hvor ingenting alvorlig kan skje :-)

 

Pa jakt etter en date? Let også utenfor Norges grenser på skandinaviadating.com

 

Så totalt uinterressant!

E-post Skriv ut PDF

Dagens "store" nyhet på VG-Nett er at forfatter og musiker Jo nesbø hadde en far som jobbet for Nazistene under krigen.

Vi skal ikke glemme historien men hva i all verden har det å si for allmennheten i Norge at faren til Jo Nesø var nazist? Hva er hensikten med å dra dette frem nå annet enn å ødelegge for Jo Nesbø? Han ønsker tydeligvis ikke å prate om det, det er jo tross alt ikke det man er stoltest av selv 75 år etterpå at at familien sin jobbet for nazistene

 

Syke mennesker som har glede av dette!

E-post Skriv ut PDF

Det er mye som kan tyde på at det går en pyroman løs som liker å tenne på kirker i Norge, tydeligvis jo eldre og betydningsfulle de er jo mer glede er det å tenne på dem.

Hva er det som gir et menneske glede av åp tenne på kirker? Selv finnes jeg ikke religiøs men respekterer at andre mennsker velger å tro og ikke minst har et "forhold" til sin kirke som betyr mye for dem. Uavhengig av religion har jo disse kirkene også mye å si for kulturarveun i Norge.

 

Pa jakt etter en date? Let også utenfor Norges grenser på skandinaviadating.com

 

Et marginalt produkt?

E-post Skriv ut PDF

Elektronikkbransjen, denne gangen representert ved Elkjøp, får i dag rettmessig pes for sine råsalg av det latterlig dårlige produktet "trygghetsforsikring".

En forsikring som kort fortalt koster mer enn det smaker og i dag kommer det i tillegg frem at forsikringen bortfaller dersom du benytter deg av dem. Se for deg at du har bulket på en parkeringsplass og får beskjed av forsikringsselskapet at siden du har benyttet deg av forsikringen så er den bortfalt men du er velkommen tilbake dersom du betaler for året du allerede har betalt for på nytt. Jeg tenker det hadde blitt månelyst da og da snakker vi tross alt om en forsikring som er fornuftig i utgangspunktet.

Elkjøp sin informasjonssjef prøver å ro seg unna påstanden om at de pusher/ råselger disse forsikringene med at de representerer kun 2 % av omsetningen og dermed vil ha oss til å tro at de ikke betyr noe for Elkjøp sin økonomi fra eller til av betydning. Snakk om forsøk på å bløffe seg ut av problemstillingen. Det stemmer sikkert at trygghetsforsikringer ikke står for mer enn 2% av omsetningen. Det betyr imidlertid ikke at de kun står for 2% av dekningsbidraget til butikken. På elektronikkproduktene har de kanskje 5% dekningsbidrag mens de på forsikringene sikkert har 100% om ikke ennå mer. Da snakker vi plutselig om ca 20 % av dekningsbidraget noe som kan bety forskjellen på konkurs og suksess.

Til slutt en liten kommentar til artikkelen på VG/ Dine penger. Elkjøp sin informasjonssjef påstår at alle skal bli opplyst om at forsikringen bortfaller dersom man benytter seg av den. Jeg har aldri blitt opplyst om dette, har du?

 

Stakkers Fabian!

E-post Skriv ut PDF

Norges eneste Diva er død, moren til Norges flotteste ordfører Fabian Stang.

Oppe i det hele synes jeg vi skal benytte anledningen til å hedre hennes sønn like mye for å være et like fantastisk menneske som moren og gi han den støtten han fortjener i denne vankelige tiden.

 

Forkjølet?

 


Side 3 av 56

Antall besøkende

Vi har 8 gjester her nå