Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Aktuelt.org

Hva om en pedofildømt tok dekning i ei kirke?

E-post Skriv ut PDF

I Norge har det utviklet seg en merkelig kultur om at kriminelle og andre som søker beskyttelse mot politiet og myndighetene kan oppholde seg i en kirke uten at politiet går inn og pågriper dem. Dette har de siste tiårene til stadighet blitt brukt av asylsøkere som skal kastes ut av landet. Den dagsaktuelle saken med Etioperne som oppholder seg i domkirken i Oslo har fått Frp til å ta tak i denne merkelige kulturen ved å ta til orde for at politiet skal gå inn i kirken å pågripe dem.

Hva om en pedofilidømt eller drapsdømt søkte tilflukt i en kirke? Ville de få samme vern/ beskyttelse?

Eller hva om det moskeene, kan de tilby samme vern av asylsøkere som kirken? Hvis nei, hvorfor ikke? Hvis ja, hvorfor har ikke muslimene bygget kjempehaller de kaller moskeer for å ta imot alle muslimer som skal kastes ut av landet?

Jeg bare spør for å få folkt til å innse hvor idiotisk hele opplegget er.

 

Huff! Treholtsaken på nyhetstoppen igjen...

E-post Skriv ut PDF

Atter en gang preger Treholtsaken nyhetsbildet i Norge. I dag er nyheten om at hemmelighetsstemplede dokumetner fra dommen skal nedgraderes slik at de blir offentlig tilgjengelig.

Det hadde vært morro med noen målinger om hvor mye splateplass denne saken har fått de siste 25 årene og samtdig noen spådommer om hvor mye plass den vil få de neste 25 årene...

 

jeg er så enig med GP Jostein!

E-post Skriv ut PDF

Flere går ut og kritiserer den såkalte sistesjansen i den norske melodi Grand Prix oppkjøringen, deriblandt vår kjente og kjære GP Jostein.

Jeg kan ikke si meg mer enig. Hvorfor i all verden skal en sang som greide å komme på tredje eller fjerde plass i en av delfinalene plutselig klare å vinne i finalen. Ja det er selvfølgelig teoretisk mulig. Det er andre seere, sammensetning av konkurrentene er annerledes samt at publikum kan ha begynt å like sangene bedre etter å ha fått hørt dem ekstra mange ganger på grunn av sistesjansen. Til tross for dette holder jeg fast på at det bare er teoretisk mulighet og en gørr kjedelig delfinale.

Til slutt vil jeg bare si at jeg fortsatt savner GP Jostein som kommentator til den europeiske finalen. Hvorfor kan ikke VG sende hans kommentarer live så kan vi gjøre slik de gjorde i gamledager når Bjørge Lillelien kommenterte fotballlandskamper på radioen. Folk skrudde da av lyden på TV'en og satte på radioen. VG kan vel klare å få til noe tilsvarende?

 

Storm i vannglass!

E-post Skriv ut PDF

Afghanistan soldatene og vetaranene har fått mye spalteplass det siste halvåret. Mye fordi de mener at norske myndigheter ikke følger opp med nok støtte både under og etter tjenestegjøringen og spesielt for dem som har blitt såret.

I dag følges dette opp av legen som mener han er dårlig fulgt opp og påstår at forsvaret har forsøkt å stoppe han i å gå til media. Så lenge det ikke tys til trusler synes jeg det er helt greit at forsvaret kontaker han for å forsøke å løse saken i stillhet. Ellers i rettsamfunnet belønnes jo slike forsøke på å komme til enighet. Synes rett og slett dette er en gedigen storm i et vannglass.

Jeg støtter Norges deltagelse i Afghanistan og de norske soldatenes kamp om riktig behandling og tilstrekkelig støtte men denne saken fikk ufortjent for mye spalteplass. Ikke glem oppe i det hele at ingen tvinges ned i krigen.

 

Mubarak har nok helt rett!

E-post Skriv ut PDF

Egypt sin fortsatt sittende president går nå ut og forklarer at han gjerne vil gå av men at han frykter det komplette kaos i landet dersom han gjør det nå. Et land han tross alt har brukt 30 år av sitt liv på bygge opp/ bryte ned avhengig av hilke øyne man ser med.

Jeg er helt enig med Mubarak. Historien har vist flere ganger at slike omveltninger ikke må få gå få fort da slike land ikke klarer å hjåndtere overgangen godt nok med påfølgende fare for å bli et anarki eller enda verre hjemsted for en lovlig valgt ytterliggående regjering. For Egypt sin befolknings sin del håper jeg de har Mubarak sitte til høsten. Han har uansett ikke noe fremtid og jeg tviler på at han ikke vil gå av.

 

Det må jo være lov å søke ny jobb!

E-post Skriv ut PDF

I følge Vg har Ingelin Klingengreen som er politidirektør søkt jobb som departementsråd i fornyingsdepartementet.

Jeg har forståelse for at dette til en viss grad er av almenn interesse men å formulere dette som om hun allerede er på vei ut av politidirektoratet og det virker nesten som om hun har gjort noe galt virker litt sprøtt. Det er snakk om hovedoppslag på VG-nett fordi en norsk borger har søkt på en jobb noe jeg mener er litt spoesielt.

Søker du gode kjerringråd? Besøk kjerringråd.org

 

Synd det er så mange kvakksalvere som advarer mot Ritalin!

E-post Skriv ut PDF

VG-nett har i dag fokus på ADHD og at nyere forskning viser at jo tidligere diagnosen stilles jo større sjanse for at ADHD pasienter kommer i jobb som voksne. Medisinering er et av mange tiltak som gjør hverdagen for ADHD diagnostiserte lettere å komme gjennom.

Når det gjelder dette med medisiering av ADHD diagnostiserte så møter man desverre mange fordommer ute i samfunnet av selverklaærte naturmedisereere og kvakksvalvere. Disse påstår at bruk av Ritalin og lignende medikamenter er kjemisk lobotomering og skaper narkomane. Dette er jo direkte feilinformering. Det er jo stikk motsatt, at medisinering reduserer muligheten for å ende opp som rusmisbruker drastisk. Desverre får slike mennesker  ordet alt for mye i media og samfunnet forøvrig.

 

 

Flytt industrien ut av bykjernen!

E-post Skriv ut PDF

Vg-nett melder at 3 personer er skadet i en alvorlig arbeidsulykke på grunn av en eksplosjon på Xstrata nikkelverk i Kristiansand.

De hører etter min mening fortiden til at tung og farlig industri skal holde til midt i bykjernet av norske byer. Ikke medfører det bare fare for innbyggerne både i form av langsiktig forrurensing men også slik det viser seg i dag fare for arbiedsulykker med fare for alvorlige lekasjer av forurensing. Nå vet jeg ikke om noe akutt forurensing forekom i dag men muligheten er jo tilstede.

Stygge er disse fabrikkenee også samt at de gjerne legger beslag på flotte tomter i norges største byer. For meg kan all tungindustri flagges ut av landet men der kommer jeg neppe noen vei. Men for å få det ut av bykjernene bør jeg vel ha folk med meg?

 

Snakk om negativ reklame!

E-post Skriv ut PDF

Heldigvis ble bare en person skadd i den alvorlige ulykken i Hafjell i dag der en gondolvogn falt ned.

Selv om ulykken trolig kan forklares med en heisekran som kom borti vaierene og/eller vognen så må dette være negativ omtale som gjør folk livredde for å reise med den omtalte banen og dermed bruke den aktuelle alpinbakken. Hadde vært morrå å se på slutten av året estimater på hvor mye ulykken har kostet alpinanlegget.

 


Side 6 av 56

Antall besøkende

Vi har 17 gjester her nå