Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Aktuelt.org

Et komplett kaos venter etter en revolusjon!

E-post Skriv ut PDF

Det er med stor spenning jeg følger den spente situasjonen i Egypt hvor en "vellykket" revolusjon synes å være nært forestående.

Jeg skriver vellyket i anførselstegn fordi selv om opprørerne lykkes med å kaste den sittende presidenten og innføre en form for demokrati så har istorien vist så alt for mange ganger at dersom slike prosesser skjer for fort i land som ikke er vant til demokrati så følges dette gjerne av flere tiår med kaotiske tilstander, usikkerhet og nedadgående økonomi. Veldig ofte ender det i at det til slutt velges en regjering som ligner de gamle styresmaktene som det en gang ble kjempet for å kaste.

 

0,09 liter pr mil er fortsatt for mye med tanke på den globale oppvarmingen!

E-post Skriv ut PDF

Volkswagen har presentert en prototype på en dieselhybrid bil som bruker 0,09 literpå mila.

For all del, det er vel og bra at det fokuseres på biler som bruker mindre drivstoff. Problemenene er imiderltidd mange. For det første tar det garantert 10-20 år før slike biler med så lavt forbruker er i vanlig salg. For det andre vet vel de fleste at det er stor forskjell på teoretisk forbruk og reelt forbruk.

Hovedpoenget mitt er imdiertid at selv om det stadig kommer viler med laere forbruk så øker antall biler i verden like fort slik at det totalte forbruket holder seg og gjerne øker. For å stoppe den globale oppvarmingen må vi ikke bare redusere bruken av fossilt brensel, det må mer eller mindre stoppes fulstendig. Dessverre går dete så alt for sent til at jeg tror vi har noen sjanse til å stoppe den negatvie utviklingen.

 

 

Takk Svein!

E-post Skriv ut PDF

Som ekte Kristiansander vil jeg bare kondolere familien til Svein Mathisen og samtidig si takk til en fantastisk fotballspiller og menneske. Norge ble litt fattigere i dag.

De siste årene fikk Svein Mathisen ufortjent mye kritikk for sin lederrolle i Start. Til tross for dette så tror jeg aldri noen sørlendinger noen gang har tvilt på Mathisens kjærlighet og lojalitet har vært viet 100% til Start.

Takk for alt!

 

Blindevitser!

E-post Skriv ut PDF

VG har i dag fokus på blindeforbundets nye reklamevideo der en sjef skifter rett foran øynene på sin svaksynte assistent med mottoet ansett en av oss.

Jeg tror ikke arbeidsgivere vil få noen a-ha opplevelser av denne reklamen og løpe å ansette en svaksynt.

Har du forresten sett kona il Stevie Wonder? Ikke det? Slapp av, det har ikke han heller....

Har du en blindevits på lager? Del den i kommentarfeltet under.

 

Dannelsesreise...

E-post Skriv ut PDF

Først vil jeg gratulere vår kommende dronning med 7 års dagen sin!

I forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandra sin 7 års dag lager VG en artikkel med bilder fra den såkalte dannelsesreise, slik kronprinsen selv har valgt å kalle den. Reisen har vakt harme hjemme i Norge bl.a. på grunn av at kronprinsparet har gått frem som "dårlige eksempler" og tatt ut barna flere måneder fra skolen, at de reiser for skatte betalerenes penger m.m. Med andre ord det vanlige oppgulpet fra motsatanderne av kongehuset.

Selv mener jeg at den norske kongefamilien gjør en fremragende jobb i å representere Norge og det lille det koster å "drifte" kongehuset er bagateller i forhold til de langsikitige verdier de skaper ved sin representasjon verden over. Det er jo åpenbart at alle barn har godt av en slik lærerik tur, spsielt når man har en jobb som kongelig som ligger foran seg. Det eneste jeg klarer å irritere meg over i denne sammenheng er det idiotiske ordvalget når de går ut å omtaler turen som "dannelsestur".

 

Slikt skjer hver dag!

E-post Skriv ut PDF

VG har i dag en artikkel om svenske Malin som ble avvist på et jobbintervju fordi hun hadde for mye kviser.

Det eneste nye i denne saken er at en arbeidsgiver sier det rett ut som det er til arbeidssøkeren. Normalt gjennomfører arbeidssgiveren intervjuet for "syns skyld" og for ikke å bli gjennomskuet til tross for at han allerede har bestemt seg for at søkeren ikke skal få jobben.

Det er det minste problemet i verden å finne på andre unnskyldinger or å ikke gi personer jobben de søker på. Så kan det jo diskuteres hvem som er de verste menneskene, de som sier det rett ut eller de som later som om de er interessert for å senere å avvise personen med blank løgn? Det eneste som er sikkert er dessverre at personer som ser ut som om de er skutt med hagle ikke er noen naturlig kundemagnet. Det vet vi alle, men ikke alle tør å si det rett ut.

 

Selvfølgelig er ringen stjælt!

E-post Skriv ut PDF

VG referer i dag fra en pågående rettssak der en Rumener er tiltalt for å ha forsøkt å selge en ring til kr 70' uten at han klarer å fremlegge noen troverdig forklaring på hvor den kommer i fra etter politiets mening. Mannen selv påstår at konen fikk den når hun satt på gaten i Oslo og tigget.

Dersom det finnes ei norsk dame som er så godhjertet/ dum at hun gir en tigger på gata i Oslo en ring til 70' er hun sikkert også så snill at hun melder ifra til politiet når hun nå leser om saken i media. Selvfølgelig skjer ikke det da damen etter all sannsynlighet ikke eksisterer.

 

 

Dette tror jeg ingenting på!

E-post Skriv ut PDF

Norske medier, deriblandt VG, melder nå at Mulla Krekar ønsker å reise frivillig ut av Norge til Irak. Dette meldes via hans advokat Brynjar Melling.

Dette er for godt til å være sant og er noe jeg overhodet ikke tror noe som helst på. Jeg tør å gjette at rett før han skal sendes hjem dukker det opp nye momenter i Irak som viser seg å igjen gjøre det farlig for Krekar å reise dit. Så kan han i ettertid vise til at han jo viser godvilje til å løse situasjonen. Bare gjetning fra min side og forhåpentligvis tar jeg for en gangs skyld feil....

 

Denne saken har ingenting med Mullah Krekar å gjøre!

E-post Skriv ut PDF

Det vekker harme i Norge etter at forfatteren av boken "Ulovlig Norsk", Maria Amalie, i går ble arrestert i Oslo. Arrestasjonen ekker fordømmelse mens Frp velger å vri problemenstillingen over på Mullah Krekar.

Denne saken har ingenting med Mullah Krekar å gjøre. Kreker er uønsket i landet av de aller fleste og er her fortsatt kun av en årsak, nemlig at han risikerer dødsstraff dersom han blir sendt hjem. Selv om man ikke liker Krekar eller det han står for er dette er svært viktig prinsipp vi heldigvis har i Norge. Maria Amalie rikikerer på ingen måte slik jeg har forstått det noen form for reaksjoner og det blir således helt feil å sammenligne med Krekar selv om Frp ser på det som en måte å slå billige poeng i saken fremfor å heller si sin mening om hun burde få bli eller ikke.

Jeg kjenner saken for dårlig til å ta et standpunkt i forhold til om hun skal få bli eller ikke. Hun er imidlertid så heldig at hun har fått media og oposisjonen på sin side og dermed har mye sterkere kort enn mange andre innvandrere uten oppholdstilatelse. Jeg mener uansett at når det er gjort et vedtak så skal dette følges opp uavhengig av hvor upopulært dette er. Dog var nok tidspunktet for selve arrestasjonen noe dårlig valgt av politiet dersom de ville unngå støy.

 


Side 7 av 56

Antall besøkende

Vi har 20 gjester her nå