Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Har du også skjønt hvem det er?

E-post Skriv ut PDF

VG har i dag en artikkel om en norsk TV-kjendis i 30 årene som har kjørt i fylla og kræsjet i en annen bil i Oslos gater. Utåndingsprøven skal ha vist 1,7 i promille mens gjernningsmannen via en annen person bedyrer at den var mye lavere.

Mannen er ifølge VG i 30 årene og har hatt en rekke ledende programleder roller i både TV2 og NRK samt at han har bemerket seg utenfor TV skjermen. VG betegner han som en meget erfaren programleder innenfor sitt flet. Dette sett i sammenheng med at han tydeligvis er bosatt i Oslo gjør det rimelig enkelt å forstå hvem dette er.

Jeg skal ikke gå ut med navnet her på bloggen med det peset det vil medføre men av og til forstår jeg ikke at norske medier gidder dette tullet med beskrive personer i detaljer og samtidig "verne" dem ved å skjule navnet. Hva er hensikten når alle forstår hvem det er allikevel? De som ikke forstår det får allikevel vite det kjapt via kolegaer på jobben eller lignende.


Problemer med gjeld og inkasso? Besøk inkassoguiden.no

Foreldelse.com Utleggsforretning

Kommentarer (6)Add Comment
0
Jeg vet det ikke
skrevet av Beate, februar 08, 2010
Men jeg ser kanskje for lite på TV? smilies/wink.gif
0
hvorfor
skrevet av loffen, februar 08, 2010
hei,

hvorfor kritisere andre for å ikke navngi vedkommende når du gjør det samme selv?
0
bare skryt
skrevet av Magnus, februar 08, 2010
Det å hevde å vite uten å fortelle er som oftest bare skryt.smilies/wink.gif
0
Underholdning og penger! ga meg da 1 min med brukt tid hvor jeg ikke kjedet meg.
skrevet av tallerken, februar 08, 2010
Faen, trudde jeg skulle få vite det nå. Jeg bedyrer dette som et svik. Dere bloggere har ikke det store "ansvaret" avis journalistene har. Så du kunne jo bare smelt til med et navn så hadde det i praksis funket som det skulle.

Grunnen til at journalistene skriver så i detalj er jo akkurat for å si hvem det er, uten å si det. Greit nok at all logikk tilsier at man kunne like gjerne satt et navn der, men i praksis, så er det ikke det samme. Så når du spør hva hensikten er, jo så er det for å fortelle oss nettopp hvem denne personen er. Hadde de gjort med navn hadde de blitt en lett skyteskive.

Så spørsmålet er vel heller burde dette være en artikkel i det hele tatt. Folk blir tatt i promille hele tiden, så dette utgjør jo ingen nyhet i seg selv. Men det er allikevel morsomt når det er en kjendis som gjør dette. Man får et intrykk av hvordan en person er, og det er alltid underholdning, men for å få folk til å lese denne artikkelen, så må man lokke med litt info. Person tatt med 1,7 i promille i Oslo i natt. Det er vel ikke en nyhet man leser.

Så jeg syns dette er gjort helt perfekt av journalisten, han har gitt oss informasjonen og dodget sitt "ansvar". NRK kjendisen kan jo hende blir forbannet, men han har ikke noe ammunisjon å skyte med og kan derfor bare mislike vg, eller denne journalisten. Og det er ikke akkurat store straffen for VG. Derfor smeller de til med en avisartikkel som sikkert er høyt oppe på mest lest lista denne dagen.

Hvordan du ikke ser hensikten i å tjene penger, det er vel heller det jeg lurer på her, ikke at vg skrev denne artikkelen.
0
Sladder kanalen slår til igjen
skrevet av Baldrian, februar 08, 2010
Kjendis nyheter selger og det må vi leve med. Men spørsmålet er jo hvor mye en skal grave ned i privatlivet til folk og bruke dette som underholdning.

TV2 er jo ekspert i slike ting og det er ikke uten grunn at enkelte kaller kanalen sladder kanalen.smilies/angry.gif
0
Svar Til Tallerken
skrevet av Cloud, februar 10, 2010
Jo kjendisen har god nok ammunisjon, han kan bruke pfu og anklage dem for brudd på god presseskikk

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert onsdag 29. februar 2012 12:56  

Antall besøkende

Vi har 28 gjester her nå