Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Gjøre fett om til muskler??

E-post Skriv ut PDF

VG-nett har i dag en konstruktiv artikkel om forholdet mellom trening, sunnhet og vekt og poengterer at det ikke bare er fettprosenten til en person som er avgjørende for denne personens sin personlige helse. Dette beskrives med overskriften "tykk og sunn bedre enn tynn og utrent".

Sålangt er jeg relativt enig med VG men et stykke nede i artikkelen kommer artikkelens intervjuobjekt med den merkelige uttalelsen at fett kan gjøres om til muskler som han formulerer slik "Ved trening vil ofte noe av fettet omgjøres til muskler". Hva er dette for noe vrøvl? Dette er en vanlig oppfating av mange uten noe som helst kompetanse om trening og kosthold. Samtidig er dette noe "barnelærdommen" du får inn så fort du begynner med fysiks aktivitet i en organisert form dessuten gjøres man oppmerksom på dette gjentatte ganger i forskjellige varianter av slankeprogrammer på TV og i treningsmagasiner og lignende.

Når man gir såkalte ekspertutalelser til lsike artikler bør man i det minste ha lagt til side slike vanlige misoppfattelser om kosthold og trening. Alle "lærde" innen faget vedt svært godt at fett ikke kan omdannes til muskler. Fett kan forbrennes og nye muskler kan bygges ved tilførsel av proteiner via kosten.

 

På jakt etter en partner? Finn en likesinned på sportdating.org

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert onsdag 29. februar 2012 13:24  

Antall besøkende

Vi har 25 gjester her nå