Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Politikk

Viktige dager i Breivik saken!

E-post Skriv ut PDF

Den pågående rettsaken mot Anders Behring Breivik har til nå dreid seg mye om formaliteter om hva som foregikk i forkant av terroren den 22. juli. Mye har også dreid seg om synet på verden sett fra Breivik sitt ståsted og om hvordan han følte seg kneblet i samfunnsdebatten. Mye av denne prosessen ført til økt sympati for Breivik, eller for å si det på en annen måte mindre hat mot han.

Ut i fra dette er vi derfor inne i svært viktige dager i rettsaken nå som ofrene får ordet. Nå får vi føle det tett på kroppen når det ene offeret etter det andre forteller grufulle skildringer fra Utøya hvor flere bl.a. forteller om hvordan de spilte døde mens deres nærmeste venner lå inntil dem og faktisk var døde. Dete samtidig mens de hørte fottrinnene til Breivik som gikk meter unna dem og skøyt de han kom over som fortsatt levde. Slik dukker den ene grufulle skildringen opp etter den andre og Norge kan igjen kjenne på det rettmessige hatet som heldigvis bygger seg opp igjen. For i slike tilfeller er det lov å hate.

Jeg tror gjerne på Breivik når han føler at han ikke kom til orde i samfunnsdebatten, noe han og hans meningsfeller faktisk burde ha gjort uansett om vi liker meningene eller ikke. Men absolutt ingenting kan rettferdiggjøre hans handlinger den 22. juli og derfor er dagene vi er inne i nå under rettssaken så utrolig viktige.

 

Behov for en ekstrainntekt? Besøk ekstrainntekt.org

 

Avledningsmanøver?

E-post Skriv ut PDF

Den siste uken har Frp politikeren Bård Hoksrud virkelig fått kjørt seg etter noe som etter min mening burde vært en "ikke sak". En bagatell som etterhvert viser seg å være enda mer bagatell da det er sansynlig at det aldri er kjøpt noen reele seksuelle tjenester i Latvia. Frp har blitt hengt ut i likhet med Hoksrud som et parti med seksuelle avvikere.

Mens hele denne saken har vært oppblåst har den nå pedofilisiktende AP ordføreren blitt anonymifisert. Når han nå fremstilles med navn kommer det riktignok som store nyhetssaker men det vekker liksom ikke så stor oppmerksomhet som det burde. Publikum har på en måte blitt mett av slike saker og konsentrerer seg om andre ting i større grad. Det er slik at man kan stille spørsmål om det hele har vært en avledningsmanøver og i så fall fra hvem?

Det er snar jul. Besøk julesanger.net

Finn din navnedag på navnedag.com

 

Bra med lav valgdeltagelse!

E-post Skriv ut PDF

Da er valget over for denne gang og vi slipper heldigvis unna i nesten 2 nye år før vi igjen er på den med en periode der du ikke kan slå på en nortsk TV kanal uten å bli overlesset med valgflesk. Ikke nytter det med en tur på Karl Johan heller, partiene prøver jo å ovelesse deg med billige roser, balonger og alt mulig billig dripp du kaster i søpla rundt neste sving.

Nå starter den sedvanlige diskusjonen om den "lave" valgdeltagelsen. Jeg på min side mener den er for høy. Hvorfor skal folk som ikke vet forskjellen på FRP og SV for enher pris stemme? Dette har vel ikke noe med demokrati å gjøre?  Er det ikke mye bedre at dem som har satt seg inn litt i politikk stemmer og dem andre holder seg unna? Det er vel en grunn til at partiene flittig deler ut roser og ballonger, noen lar dette tydeligvis bestemme hvem de stemmer på!

 

Besøk Lensmannen.com

 

21 års fengsel for minst 87 drap!

E-post Skriv ut PDF

Dagens hendelser i Oslo og på Utøya er en tragedie. Til tross for at det ikke er helt politisk korrekt på et så tidlig stadie tillater jeg meg å ta opp diskusjonen om det norske straffenivået.

87 drepte er det foreløpige tallet som   sannsynligvis blir betydelig høyere. Maksimumstraffen i Norge er 21 år minus eventuelt fradrag for uforbeholden tilståelse, god oppførsel , prøveløslatelser m.m. Det er riktignok noe som heter forvaring  men dersom personeng klarer å overbevise om at det ikke er gjentagelsesfare er det vel heller ikke grunnlag for å gjennomføre dette. Med en maksimumstraff på 21 års fengsel vil det vel i praksis utgjøre ca 2 måneder for hver drepte. Da har jeg ikke tatt med alle de skadde som kommer i tilegg.

Kanskje på tide å vurdere livsvarig i Norge for ekstremt alvorlige forbrytelser?

 

Annonse:

Trenger du forbrukslån? Beøk vårt nettsted!

 

 

Er forherligelse av drap ok?

E-post Skriv ut PDF

Hele den vestlige verden jubler over likvidasjonen av Osama Bin Laden. Media flommer over med "viktige" personer fra forskjellige samfunnsgrupperinger som forherliger hendelsen. Vi bader i "fornøyeleige" detaljer om drapet og den tilhørende militæropperasjone og USAs president Barack Obama høster ros verden over.

er det vel lite som tyder at Osama Bin Laden hadde så mange gode gjerninger på samvittigheten men han hadde vel strengt tatt hatt krav på en rettferdig rettsak som alle andre? Er det slik en sivilisert vestlig verden vil vise en mindre sivilisert musimsk verden (ihvertfall deler av dem) at vi løser problemer?

På jakt etter en date? Besøk skandinaviadating.com

 


Side 1 av 8

Antall besøkende

Vi har 23 gjester her nå