Aktuelt.org

Blogg om dagsaktuelle nyheter!

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Ulykker

Uforutsigbarhet gir mennesket nødvendig stimuli!

E-post Skriv ut PDF

De siste dagers hendelser i Norge i form av flom og bortfall av mobilnettet har skapt store overskrifter i media. Telenor brukte hele 18 timer på å få tilbake mobilnettet og stadig flere mennekser må evakuere hjemmene sine på grunn av flommen.

For all del, det å miste hjemmet sitt på denne måten er selvfølgelig ingen hyggelig opplevelse og de økonomiske konsekvensene er stor både for enkeltpersoner og hele samfunnet. Det er selvfølgelig fortvilende å ikke ha mobildekning når du absolutt trenger det og tar det som en selvfølge at du har det.

For 20 år siden var mobildekning en teknologi forbeholdt de få og var kun mobil i form av slepbare kofferter. Da bør vi klare oss uten dette i 18 timer i dag når vi klarte oss så og si helt uten det for 20 år siden. Istedenfor er det nærmest erklært nasjonal krise og Telenor blir satt til veggs. Når det gjelder flommen så er dette en naturlig hendelse som har skjedd opp igjennom alle tider. Selvfølgelig trist for dem som rammes men helt naturlig.

Den bestrebelsen etter det feilfrie og perfekte samfunnet vi ser i slike sammenhenger tror jeg fort kan slå tilbake på menneskeheten. Jeg tror vi allerede har sett starten på dette i stadig økte forekomster av psykiske lidelser som angst og depresjon. Menneskets natur er forberedt på å jevnlig utsettes for farer og mer eller mindre tragiske hendelser. Dersom verden blir for feilfritt tror jeg rett og slett livet blir for kjedelig hvor et "behov" for farer blir understimulert med påfølgende eksplosjon av psykiske lidelser.

 

På jakt etter en romantisk date? Let i hele Skandinavia på Skandinaviadating.com

 

Nå må Japan snart få litt fred!

E-post Skriv ut PDF

Det er i dag sendt ut et nytt tsunamivarsel i Japan etter et jordskjelv med styrke 7,1 på Richers skala.

Nå synes jeg helt ærlig at Japan har fått sin dose med elendighet for noen tiår fremover. Jeg håper moder jord kan la jordkorpene ligge litt i ro nå og heller fordele elendigheten litt utover verden forøvrig. Bare ikke i Norge vel og merke men det skjer jo heller ikke for vi tror jo vi bor i et slikt velsignet land hvor ingenting alvorlig kan skje :-)

 

Pa jakt etter en date? Let også utenfor Norges grenser på skandinaviadating.com

 

2012?

E-post Skriv ut PDF

Jeg må ærlig innrømme at alt dette oppstyret om at jordens undergang skal komme i 2012 har fått meg til å riste mye på hodet. Men etter de siste hendelsene i Japan må jeg kanske revurdere hele mitt syn.

Eller er dette bare en av mange tilsvarende naturkatastrofer med det unntaket at denne får ekstra oppmerksomhet fordi det er tatt så mye filmer og bilder på grunn av dette er en av verdens ledende teknologinasjoner? Fremstår denne katastrofen bare som mye verre fordi den rett og slett dokumenteres så bra?

 

Bløffer flyselskapene oss?

E-post Skriv ut PDF

Igjen har det vært en nerstenulykke med fly, denne gangen var det en nesten ulykke med et Norwegian fly som måtte nødlande på Sola. Jeg kaller det en nestenulykke selv om saken er forsøkes å dysses ned.

I alle år har flyselskapene fått oss til å tro at det er uproblematisk for et fly å foreta en nødlanding på vannet, noe som også skjedde på Hudson elven i New York for noen måneder siden.Det som imidlertid kom frem i kjølvannet av Hudson nødlandinen var at dette er noe som lykkes svært sjeldent og er tilnærmet umulig i urolig farvann slik som i Atlanterhavet, Stillehavet og urnfor Norges kyst. Dette er stikk i strid med flyselskapenes og andre aktøreres propaganda om hvor trygt det er å fly. Vi har i alle år sittet med det inntrykk at det er forholdsvis uproblematisk å foreta en kontrollert nødlanding på havet dersom det skulle oppstå problemer i åpent farvann. Dette er åpenbart en stor bløff.

En ting er sikkert, jeg holder meg på bakken så lenge noe annet ikke er strengt nødvendig.

Trenger du nytt kredittkort?

 

Ulykker skjer, verden trenger ikke å snus opp ned hver gang!

E-post Skriv ut PDF

Norges politikere overgår hverandre i hvilke tiltak de ønsker å igangsette for å unngå at nye ulykker med medfølgende oljeutslipp skjer igjen. Slik er det hver gang uhell skjer, det er to ting som gjentar seg gang etter gang. Det første er jakten på syndebukk/ er, det andre er populistiske politikere som skal sette himmel og jord i bevegelse for å hindre gjentagelse.

Verden må snart forstå at med milliarder av mennesker med nesten like mange motoriserte fremkostmidler hører ulykker med til hverdagen. I Norge skal man alltid overbeskytte seg selv og samfunet med en drøss med lover og pålegg som gjør det nesten umulig å foreta seg noe som helt. Jada, greit å se på forebyggende tiltakt innimellom men det får være grenser for populisme fra politikerhold.

 
Flere artikler …Antall besøkende

Vi har 19 gjester her nå