Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Uncategorised

Så totalt uinterressant!

Dagens "store" nyhet på VG-Nett er at forfatter og musiker Jo nesbø hadde en far som jobbet for Nazistene under krigen.

Vi skal ikke glemme historien men hva i all verden har det å si for allmennheten i Norge at faren til Jo Nesø var nazist? Hva er hensikten med å dra dette frem nå annet enn å ødelegge for Jo Nesbø? Han ønsker tydeligvis ikke å prate om det, det er jo tross alt ikke det man er stoltest av selv 75 år etterpå at at familien sin jobbet for nazistene

En overbefolket verden = katastrofer!

Oljekatastrofen utenfor kysten til USA ser ut til å bli en av verdenshistoriens største menneskeskapte naturkatastrofer. Samtidig skriker folk etter bedre kontroll, mindre oljetankere osv.

Selv mener jeg at slike katastrofer kan begrenses men aldri unngå i en overbefolket industrialisert fri verden. Alternativet er et overregulert statsstyrt samfunn der alle samfunnsmekanismer styres til minste detalj og selv da kan vi ikke gardere oss. Da mener jeg at alternativet er ganske enkelt nemlig å akseptere risikoen det medfører.

Det eneneste vi kan gjøre for å redde jordkloden mot en menneskeskapt undergang er befolkningskontroll. Da er tvangssterilisering og ettbarnspolitikk slik de gjør det io Kina det eneste virkemiddelet slik jeg ser det.

Latterlig hysteri!

Store deler av nord Europas flytrafikk er staset på grunn av vulkanaske på avveie fra Island. Dette med den begrunnelse at dette vulkanaske er farlig når den treffer fly i høy fart og kan bl.a. skade motorene. Samtidig begnner flere og flere heldigvis å antyde at dette er blåst alt for mye opp av flymyndighetene.

Makan til komplett hysteri skal man lete lenge etter. Det er vel kun en gang tidligere i historien et fly har styrtet på grunn av dette samt noen tilfeller av nesten ulykker. På de tidspunktene viste man imidlertid ikke om faren vulkanutbrudd medførte for flytraffikken. Jeg tviler ikke på at faren ved å fly inn i vulkanstøv er reel men tvier sterkt på at restene som er spredd over Europa er så konsentrert at de medfører noen fare. Men å stoppe flytrafikken i de nærmeste områdene til Island er sikkert veldig fornuftig.

Det er en fare med det moderne inormasjonssamfunnet. Det er veldig lett å overreagere og starte massehysteri. Se på svineinfluensaen, tsunamien i stilehavet det ikke ble noe av for noen måneder side osv...

Hva feiler det egentlig muslimene?

Muslimenes oppførsel i Norge de siste ukene topper seg på nytt i dag etter at VG kan avsløre at Arfan Bhatti støtter de kontroversielle homo utalelsene.

Hva får alle disse menneskene fra den muslimske verden til å synes det er greit å drepe folk fordi de er homofile. Ærlig talt, hvis to menn har lyst til å røre rundt i rompa til hverandre er det vel uproblematisk for alle andre enn dem selv? Og hva er det med dette martyr tullet? Hvordan går det an å faktisk tror man kommer til paradis med 70 jomfruer fordi man sprenger seg selv i fillebiter og samtidig tar med seg et lass uskyldige mennesker?

Hadde vært morsomt hvis en muslim tok seg tid til å prøve å forklare dette på en skalig måte i kommentar feltet nedefor. Jeg kommer nok aldri til å forstå men jeg setter pris på om noen allikevel forsøker å få meg til å forstå.

Er dette noe å bry seg om?

VG nett bruker i dag mye spalteplass på å gjøre et poeng ut av at Thorbjørn Jagland ikke betaler skatt for sin nye jobb i europarådet, noe heller ingen andre medlemmer av europarådet gjør. En regel som vistnok har eksistert siden 1949.

Regelen har åpenbart eksistert så lenge fordi alle andre land synes det er en helt grei regel. I Norge derimot blir slikt førstesidestoff. Hetsen av Thorbjørn Jagland i norsk media gjennom flere tiår burde være gunn nok til skattefritak av denne stakkars mannen for resten av livet.

Hitler hadde vel også jødiske røtter?

VG offentligjør i dag at den Iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad har jødisk opphav, noe som er spesielt med tanke på den sterke motstanden han viser mot jødene og Israel. Han  er også blandt dem få som forsøker å benkte at Holocaust har funnet sted.

Når dette er sagt så bør ikke jødene og Israel føle seg så mye trygger e av den grunn. Selv om det er noe omdiskutert så er det vel ganske klart at også Hitler hadde jødisk opphav selv om han ikke viste den store medmenneskeligheten mot dem av den grunn...

Bongo fra Kongo!

Den pågående "rettsaken" i apekattlandet Kongo får meg til å tenke på det gamle utrykket tilbake fra Torbjørn Jagland sin tid, "Bongo fra Kongo", i denne sammenhengen hadde kanskje "Mongo fra Kongo" vært enda mer passende. Da tenker jeg ikke på den tidligere politikeren fra landet men lynsjemobben som møtte opp under gårsdagens rettsak mot nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French.

Makan til brudd på alt som heter menneskerettigheter har jeg ikke vært borte i på lang tid. Joda, jeg leser innimellom om steining og lignedne henrettelser i Iran o.l. land men har aldri opplevd det så tett som vi kommer på denne saken.

Her må Norge åpenbart ta i bruk trumfkortet sitt og strue med all stopp av u-hjelp til landet dersom nordmennene ikke får en rettferdig rettsak ihenhold til grunnleggende menneskerettigheter.

Personvern

Vi streber etter å holde behovet for lagring av personopplysninger på et minimum og ikke lagre opplysninger om ikke er nødvendige. Det benyttes imidlertid tredjeparts «cookies» som sporer og lagrer trafikken på vårt nettsted. Dette benyttes til å lagre personlig historikk om hvor ofte våre nettsider blir besøkt, hvor lenge besøkende er på siden og annen informasjon som har statistisk nytte. Dette for å gi oss data til statistiske formål om besøk på vår nettside samt for å forbedre våre brukere sin brukeropplevelse på nettsiden.

 

Dersom du benytter kontaktskjemaet på vårt nettsted så sidestilles dette med å sende en normal e-post i forhold til personvern. Meldingen kan underveis i prosessen bli sendt ukryptert til oss og personopplysninger bør derfor ikke brukes i henvendelsen av sikkerhetshensyn. E-posten lagres så lenge det er behov for dette i tråd med gjeldende regelverk.

 

Vi utleverer, eller selger ikke personopplysninger til tredjepart. Unntak er rettslige pålegg. Dersom du lurer på om vi har registrert personopplysninger på deg så kan du ta kontakt med oss via kontakt oss skjemaet og kreve innsyn, og eventuelt kreve sletting.

 


Om oss

Dette er et nettsted som har til hensikt å gi mest mulig utfyllende og god informasjon på generelle spørsmål man har relatert til nettsidens tema.

 

Nettstedet drives av Nordic Webinvest Ltd, 71-75 Shelton Street, Covent Garden, London, WC2H 9JQ.

 

Henvendelser sendes ved å benytte kontakt skjemaet på siden. Vi tar et generelt forbehold om mulige feil i artiklene.

 


Retningslinjer for informasjonskapsler


Generell bruk

 

Vi bruker informasjonskapsler, sporingspiksler og relaterte teknologier på nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små datafiler som serveres av plattformen vår og lagres på enheten din. Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler fra oss eller tredjeparter for en rekke formål, inkludert for å betjene og tilpasse nettstedet. Også informasjonskapsler kan også brukes til å spore hvordan du bruker nettstedet til å målrette annonser mot deg på andre nettsteder.

 

Tredjeparter

Nettstedet vårt benytter bruken av de forskjellige tredjeparts tjenestene. Gjennom bruk av nettstedet vårt kan disse tjenestene plassere anonyme informasjonskapsler i den besøkendes nettleser og sende egne informasjonskapsler til den besøkendes informasjonskapselfil. Noen av disse tjenestene inkluderer, men er ikke begrenset til: Google, Facebook, Twitter, Adroll, MailChimp, Sucuri, Intercom og andre sosiale nettverk, reklamebyråer, sikkerhetsbrannmurer, analyseselskaper og tjenesteleverandører. Disse tjenestene kan også samle inn og bruke anonyme identifikatorer som IP-adresse, HTTP-henvisning, unik enhetsidentifikator og annen ikke-personlig identifiserbar informasjon og serverlogger.

 

Vi bruker Google Adsense med personlig tilpasning av annonser til annonsering, og Google Analytics til analyse av besøkende på våre nettsider. Du kan lese mer om hvordan Google håndterer denne informasjonen ved å følge denne lenken.

 

Du kan endre innstillinger for informasjonskapsler (cookies) ved å trykke på hengelåsikonet nede til høyre på siden.