Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Fotball

Hva nå Solbakken?

For et lite års tid siden hadde Ståle Solbakken et luksusproblem. Han hadde allerede inngått avtale med Norges Fotballforbund om å ta over som landslagsjef for det norske herrelandslaget i fotball samtidig var han sterkt ønsket i Køln og FCK hadde vel også et sterkt ønske om å beholde han.

Nå holder Solbakken på med å flytte tilbake til Hamar, etter den mye omtalte oppsigelsen han fikk i Køln, der det til tross for hans hjemkomst ikke har vært noe tema at han skal ta over som trener i HamKam. Hva gjør Solbakken nå? Velger han å sitte tolmodig å vente på en ny henvendelse fra en Europeisk toppklubb eller ender han opp med et norsk Adecco lag? Selv tror jeg Solbakken er så kald og profesjonell at han vet at han som trener ikke går ut på dato selv om han holder seg i ro en liten stund. Martkedsverdien har nok sunket men ikke allverdens.

Idiotavtale!

Helt siden Norges fotballforbund for flere år siden signerte avtale med Ståle Solbakken har jeg synes dette var en idiotavtale fra A til Å.

For Ståle Solbakken sin del er avtalen genial. Uansett hvor mye eventuelt hadde dritt seg ut som trener (nå har han heldigvis ikke gjort det) i perioden 2009-2012 har han en topp jobb å gå til i fotballen i 2012 som Norges landslagssjef. I motsatt fall, slik tilfellet er nå, har han en avtale i bunnen som han kan bruke til å få en bedre jobb både lønnsmessig og karrieremessig samt at han eventuelt kan velge å bruke dette for å presse lønnen opp hos Norges fotballforbund.

For Norges fotball landslag var avtale i utgangspunktet svært dårlig. For det første skulle de forholde seg til en trener som skulle tiltre stillingen flere år senere. I mellomperioden måtte de ansette trener/e på korttidskontrakt. Hvor bra er det i utgangspunktet for et landslag? Nå var imidlertid Norges fotballforbund så heldige at det dukket en fyr med kallenavnet Drillo opp og dermed løste det seg bra for dem ikke minst fordi jeg forstår det slik at Drillo kan være interessert i å fortsette dersom det ikke blir noe med Solbakkens avtale. Drillo suksessen vil jeg imidlertid påstå at var ren og skjær flaks fotballforbundet og må ikke få lov til å overskygge den komplette inkompetansen de har vist i saken.

Takk Svein!

Som ekte Kristiansander vil jeg bare kondolere familien til Svein Mathisen og samtidig si takk til en fantastisk fotballspiller og menneske. Norge ble litt fattigere i dag.

De siste årene fikk Svein Mathisen ufortjent mye kritikk for sin lederrolle i Start. Til tross for dette så tror jeg aldri noen sørlendinger noen gang har tvilt på Mathisens kjærlighet og lojalitet har vært viet 100% til Start.

Takk for alt!

Carew sin storhetstid er definitivt over!

Jeg har aldri hatt helt sans for spillestilen til John Carew. Samtidig er det uomtvistelig at han har vært en av Norges mest anerkjente fotbasllspillere gjennom tidene, kanskje bare slått av Solskjær.

Nå tyder alt på at han er på vei bort i fra Aston Villa og alderen begynner å røyne på. Jeg er overbevist over at Carew har sett sine beste år på fotballbanen og vil samtisig gratulere han med en flott karriere.

Et glimrende valg!

Dagens fotballnyhet er at Bård Wiggen er ansatt som assistentrener til det norske herrelandslaget når Ståle Solbakken tar over.

Som Sørlending har jeg over flere år fått et meget godt inntrykk av Wiggen. Han fremstår som profesjonell, ryddig, dyktig og ikke minst er han generelt meget godt likt. Alt bør ligge til rette for suksess når Solbakken tar over landslaget, hvis han faktisk tar over da...

Det finnes ikke noe "hot" med kvinnelige fotballspillere!

For å være politisk korrekt så er det vel passende å begynne dette innlegget med å gratulere Røa med norgesmesterskapet i fotball. Vg har i kveld laget en reportasje fra kveldens bankett der fotballjententene omtaler seg selv som "hottere enn håndballjentene".

Det går sikkert an å sminke opp ei fotballjente til å se anstendig ut. Når det er sagt så finnes det ikke noe mer usexy enn jentefotball.

Når det gjelder sammenligningen med håndballjentene så er jeg ikke kjent med at Gro Hammerseng har lagt opp. Ja, men hun er lesbe og teller ikke med sier sikkert du. Ja, det stemmer nok det men hva tror du jentene på Røa er spør da jeg?

Herregud det er jo suporterne som er aper!

Vikings Tommy Høiland valgte å feire opprykket til Vikings andrelag foran bortelagets supportere fremfor egen. Slikt går ikke upåaktet hen blant politisk korrekte sportsjournalister i Norge og saken har blitt hovedoppslag på VG-nett.

Høiland har etterpå beklaget det hele men forklarer at det hadde bakgrunn i at supporterne under hele kampen hadde pepet på han og følte de var ute etter han. I en slik situasjon hadde jeg gjerne funnet på noe tilsvarende selv.

Jeg er av den genrelle oppfatningen at fotballsuportere er noen tapere. Å nærmest ie livet sitt til å følge andres kariere fremfor å skaffe seg en selv er jo patetisk i seg selv. Når man på toppen av alty kan se hvordan de lever seg inn i det hele og oppfører seg når de føler seg sterke i suppoter gruppen sin så virker de bare tarvelige på meg.

Ryktene sier at det er...

Ifølge ryktene på nett er det liten tvil om hvem som er den "profilerte idrettutøver på 33 år". Jeg skal ikke gå ut med noe navn men om du leser 3-4 nettaviser om samme sak er det enkelt å legg to og to sammen og konkludere med hvem det er. Greit nok at han ikke kan identifiseres ut i fra beskrivelsen på en nettavis. Men når hver enkelt nettavis bruker litt forskjellige beskrivelser av han så er det lett å legge sammen disse og konkludere.

- På en nettavis det går frem at han utøver sitt yrke som idrettsutøver som arbedstaker. Mye tyder da på en håndball, eller fotballklubb. Den eneste klubben med profilerte mannlige utøvere på sørlandet er IK Start så vidt jeg vet. A-Ha konserten var på Sør-Arena....

- Han er 33 år. Hvor mange på IK start er det?

- Han betegnes som profilert.. (Sannsynlig en som har vært litt fremme i media over flere år)

- Han er for tiden skadet. Hvor mange spillere på 33 år i Start er for tiden skadet?

For all del, det er ikke sikkert at det er en Start spiller men går man gjennom punktene over samt flere på nett ender man opp med bare ett navn på listen dessverre....

Helt utrolig hva dommere finner seg i!

VG har i dag lagd en artikke og fotballdommer Svein-erik Edvartsen som forteller om sin karriere de siste årene, det tunge fjoråret og årets opptur.

Personlig må jeg ærlig innrømme at jeg i egenskap av å være dommer på en norsk eliteseriekamp nok ganske raskt hadde endt opp med et av følgende to alternativer. Enten hadde jeg lagt opp etter 5 minutter ut i første omgang, d.v.s. ved første avblåsning med dertil tilhørende banale protester. Det andre alternativet og mindre dårlig sådan er at jeg selv hadde lsenket meg ned på spillere, trenere, tislkuere og ikke minst alle sportsjournalisters nivå og rett og slått oppført meg som en vill apekatt.

Dommere er generelt meget oppegående personer med gode lederegenskaper, at de godtar å ta til takke med å bli hudflettet uke etter uke for løselønn er for meg uforståelig. Hvis det på noe som helst tidpunkt skal være akspetabelt å si at en dommer er dum så må det være på grunn av at de rett og slett gidder å være dommere.

Er Eggen for gammel til å trene Norges beste fotballklubb?

På dagens pressekonferanse i København i forkant av fotballkampen mellom Rosenborg og danske FCK klarte Nils Arne Eggen å misforstå journalistens spørsmål og skjelte ut en klubb som ikke hadde noe med hverken utgangspunktet for pressekonferansen eller spørsmålet å gjøre.

Var dette det endelige beviset på at Nils Arne Eggen er for gammel til å være trener for Norges beste fotballklubb eller var det bare et uheldig sleivspark? Det er forøvrig med gråten i halsen jeg kaller RBK for Norges beste klubb. Jeg har mange lag foran på listen jeg heller skulle fortjene "tittelen" men dessverre er RBK eneren i Norsk fotball for tiden, noe jeg dessverre mener er uomtvistelig.

Hva blir det neste?

Alta får omkamp mot Nybergsund etter dommertabben hvor kampen ble startet før Nybergsund var ferdig med å juble.

I dagens toppfotball, både nasjonalt og internasjonalt begås det daglig stygge dommerfeil som får alvorlige konsekvenser. Aldri har jeg hørt noe om at omkamp har vært et tema. Hva i himmelens navn er det som gjør denne saken så spesiell?

Harmløse Jimmy Jump!

Jeg vil bare gratulere Jimmy Jump med et nytt til dels vellykket innhopp på verdens store arenaer. Denne gangen var det VM finalen som stod for tur, kanskje ikke like spektakulært som innhoppet under MGP finalen men artig uansett.

Jeg kan ikke forstå de som har noe imot denne karen. Det redder jo bare dagen med slike mennesker. Hva mener du?

Tåler egoet til Mourinhos dette?

Jose Mourihoss har hatt kjempesukses har opplevd kjempesuksess som fotballtrener og topper det hele med kvelds seier til Inter i Champions League.

Mye kan sies om det karismatiske mannen. Enten elsker man han eller så hater man han. Hvilken klubb man sympatiserer med spiller lett inn i denne sammenheng. Uansett så er det vel ganske klart at mannen har et ego som ligger noe over gjennomsnittet. Spørsmålet mitt er om mannen rett og slett tåler denne triumfen?

Oppsigelsesrot i Norsk fotball igjen!

Norske fotballklubber lærer aldri. Igjen er det rot rundt avgangen til en trener, denne gangen er det Steinar Nilsen som er på vei ut av Brann. Dog er det motstridende meldinger i sakens anledning.

Det er helt merkelig at norske fotballklubber ennå ikke har lært at arbeidslivets spilleregler også gjelder i fotball, manglende sportlige resultater er ikke nok til å sparke en trener. Skal man bli kvitt en trener før utløpet av kontrakten så må man betale seg fri eller i beste fall håpe på godvilje fra treneren selv. Det siste begynner det å bli en slutt på etterhvert som om det begynner å bli mer allment akseptert å kreve sin lønn selv om resultatene er uteblitt.