Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Jeg har skiftet mening om fredsprisen!

Helt fra starten av når president Barack Obama ble tildelt fredsprisen har jeg ment at det var en feil tildeling. Den kom altfor tidlig og legger for mye bånd på Obamas videre utførelse av sin stilling som USAs president.

I dag har jeg imimidlertid skiftet mening etter å ha hørt den grundige redegjørelsen fra Thorbjørn Jagland om tildelingen. Med henvisninger til Nobels testamente forklare Jagland at det aldri var tvil om at Barack er den som har gjort mest for dred det siste året, spørsmålet i Nobelkomiteen var imidlertid om de turte å tildele Obama prisen. Jeg må faktisk si meg enig med Jagland. Det er ingen som har gjort mer for å styrke verdensfreden det siste året enn Barack Obama. Riktignok har han mange store utfordringer foran seg men han har gitt verden nytt håp og har startet mange possitive prosesser.

Av denne grunn må jeg konstantere at jeg har skiftet mening i saken og gratulerer Obama med prisen. Likeså tror jeg Nobelkomiteen kommer styrket ut av denne tildelingen slik som ved så mange andre tidligere tildelinger og ender opp med enda større anseelse av fredsprisen.