Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Dette hadde aldri skjedd på et privat sykehus!

I den såkalte sykehusskandalen dukker det stadig opp nye sjokkerende opplysninger. Nå er det offentliggjort en intern rappport fra sykehuset i Asker og Bærum. Siden raporten er intern er det vel rimelig å anta at forhold er dysset ned fremfor det motsatte. Allikevel er det sjokkerende nyheter dom dukker opp om hvordan sykehuset systematisk har jukset med pasientlister og mye annet snusk.

Slikt hadde aldri skjedd på et privat sykehus. En god grunn alene til dette er at et privatsykehus rett og slett får betalt for pasienter de behandler i stedenfor "bøter" for dem de ikke behandler. Nå vet jeg at det til en viss grad er innført stykpris i det offentlige helsevesenet men det hjelper lite så lenge det forsøkes i innlemmes i et innfløkt offentlig byråkrati der det i tilegg brukes "bøter" ved for lange ventelister i form av at sykehuset må betale en høyere pris ved behandlihg på et annet sykehus.

For min egen del foretrekker jeg det amerikanske sykehussystemet. Der får man førsteklasses behandling den dagen man trenger det. Alt annet en enerom er forresten utenkelig. Joda, jeg vet man må ha forsikring (intill videre i hvertfall) men jeg vil heller betale for det og vite at jeg får det jeg trenger når jeg trenger det. Det er jo ikke slik at vi ikke betaler for det samme i Norge det bare skjer via skatteseddelen.