Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Fredsnasjonen Norge i 2010!

Norge liker å fremstå som en fredselskende nasjon samtidig som vi deltar aktivt i krigen i Afghanistan. Når våre soldater samtidig tilhører en organisasjon som kaller seg forsvaret, ikke militæret eller lignende slik andre nasjoner velger å kalle sine militære styrker, kan man begynne å lure på om ikke den ene hånden vet hva den andre gjør i dette landet.

Selv mener jeg at vi må inse at for å bevare verdensfreden må det av og til militær handlekraft til i enkelte verdenshjørner. Det skulle bare mangle at Norge ikke deltar aktivt i slike handlinger som en fredsnasjon i 2010. Men å kalle systemet for forsvaret synes jeg allikevel er litt drøyt. Et forsvar er ikke det samme som fredsbevarende styrker etter min mening.

La oss imidlertid håpe at hendelser som det som har skjedd i Afghanistan i dag, med 6 nordmenn skadd derav en livstruende, ikke får innvirkning på vår innsats for verdensfreden. Paradokset er at det er de "fredselskende" røde politikerne som er mest i mot at FNs fredsbevarende styrker deltar i Afghanistan. Forstå det den som kan....