Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Verden er ikke så tilfeldig!

Ukens nyheter har i stor grad vært preget av de alvorlige sex anklagene mot Wikileaks gründeren Julian Assange. Dette kommer rett i kjølvannet av at Wikileaks har lekket store mengder hemmeligstemplet dokumenter om krigen i Afghanistan.

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker fremgangsmåten til Wikileaks eller ikke. På en måte bør vestens virksomhet i Afghanistan ikke være så lyssky at den ikke tåler dagens lys. På den andre siden må kanskje litt lysky virksomhet tas i bruk for å svare på metodene til de skruppeløses Taliban og Al Quaida. Når det i tilegg settes liv i fare til enkeltmennsker bør man være svært forsiktig å lekke slik informasjon.

Det jeg imidletid overhodet ikke liker er måten disse sexanklagene har dukket opp så beleielig for Wikileads motstanderne akkurat nå. Julian Assange er 39 år, dersom han mot formodning skulle være en seksualforbryter er det neppe første gang noe slikt skjer. Så tilfeldfig er rett og slett ikke verden at dette helt tilfeldig dukket opp akkurat nå sånn uten videre.