Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Borettslag styrene i Norge består ofte av mennesker med maktbehov!

Jeg har lenge fulgt saken om Reidun Einvik i Trondheim som ikke fikk lov til å beholde veggmaleriet hun hadde malt på veggen ute på terrassen sin. Idag kan VG bringe gladnyheten om at allkopi har gitt henne et alternativ i gave som kan henges opp samme plass på midlertidig basis og dermed ikke er i strid med borettslaget sine retningslinjer.

Aller først vil jeg berømme Allkopi for et aldeles glimrende PR stunt. De få tusenlappene de bruker på dette får de igjen til de grader i possitiv omtale.

I norske borettslag er det å bli valgt inn i styrene dessverre noe som blir sett på som en byrde. De som sitter igjen og blir valgt inn er folk som gjerne sitter hjemme og ikke har annet å bruke tiden på og får samtidig realisert et maktbehov de ikke har klart å realisere i sin kortvarige yrkeskarriere. Når slike mennesker får realisert sitt maktbehov gjennom sitt styreverv i borettslaget oppstår det mange usunne situasjoner som fort kan gå utover livskvaliten til beboerne slik saken i Trondheim er et glimrende eksempel på.

Når det er sagt er det mange mennesker i norske borettslag sine styrer som gjør en glimrende innsats og sørger for fantastiske bomiljø. Selv tror jeg løsningen er at generalforsamlingen i norske borettslag begynner å bli litt rausere i forhold til pengesekken. Dersom det settes styrehonorar på et fornuftig nivå vil det være lettere å skaffe kvalifiserte styremedlemmer som har litt økonomisk og juridisk kompetanse. slike kompetente mennesker tar ikke på seg slik for noen skarve tusenlapper i året, foruten å være kompetente for oppgaven er de også oppegående til å forstå hvor mye tid et slikt verv faktisk krever.