Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Feite folk må dessverre dresseres!

Jeg si at det er modig av Kari Jaquesson at hun i full offentlighet tør å gå ut og kalle en spade for en spade i fedme debatten. For første gang i norsk historie begynner faktisk fedme debatten å gå over i et spørsmål om latskap og dårlige vaner mot tidligere da man skyldte på dårlige gener, matvareprodusenter og samfunnet forøvrig.

Det er enkelt og greit slik at feite mennesker er de blant oss som har dårligst rutiner og gjerne er latest. Selvfølgelig har det ofte underliggende årsaker i form av psykiske problemer, dårlig kosthold under oppdragelsen og lignende. Detter endrer imidlertid ikke det faktum at fedme skyldes latskap og dårlige kostvaner.

Jeg har sagt i mange år at temaet kun dreier seg om grunnleggende fysiske lover. Dersom man tilfører kroppen mer energi enn man bruker går man opp i vekt og dersom man bruker mer energi enn man tilfører går man ned i vekt. Det er ikke rakettforskning.

Fedme er et så stort samfunnsproblem og koster samfunnet utrolig mange milliarder i året i form av sykemeldinger, uføretrygd, sykehusopphold m.m. at det må iverksettes drastiske tiltak. Samfunnet må sette igang tiltak i form av straffeskatt på sukkervarer, rødt kjøtt, snacks og lignende. Det ligger selvfølgelig en stor jobb i forkant for å gjøre systemet rettferdig og for ikke å straffe sunne matvarer med uriktige avgifter. En slik dressering av feite mennesker er nok dessverre det eneste som hjelper så får vi andre godta litt dyrere matvarer av den usunne arten. Siden vi klarer å begrense oss har det uansett lite å si dessuten vil vi få tilbakebetalt i form av lavere skatter/ og/eller flere samfunnsgoder over tid på grunn av de store besparelsene det medfører for staten i tillegg til de økte avgiftene.