Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Lenge leve "personvernet"!

I Norge lever vi idag i et personvernhysteri hvor alt dreier seg om å beskytte det enkelte individ mot elektriske spor. Det kommende datalagringsdirektivet er således omdiskutert.

I dag kan media avsløre at Europol har avslørt verdens største pedofilinettverk, derav 34 norske ip-adresser. Dessverre kan norsk politi ikke foreta seg noe i saken fordi alle slike data som kan spore IP-adresser i Norge skal slettes etter 21 dager. Ergo så har opptill 34 pedofile nordmenn sluppet unna.

Hva er egentlig personvern? Er det ikke viktigere å beskytte små barn som blir utnyttet på det groveste sexuelt fremfor at at alle spor etter kriminelle skal slettes etter 21 dager? Hva er egentlig problemet med å flytte en slik frist til 6 måneder slik at politiet får helt andre forutsetninger å jobbe ut i fra?

Jeg foretar meg ingenting på nett som jeg har problemer med at politiet eventuelt kan gå etter i sømmene i ettertid. Jeg mener at personvernet bør innebære økt lagringstid men samtidig kanskje se på regelverket rundt informasjonssikkerheten på de data som er lagret. Man kan jo også spørre seg om hvilke kontrollrutiner som finnes for å sikre seg om at dataene faktisk er slettet hos teleselskapene og at de ikke bare sier de er slettet etter 3 uker...