Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Et marginalt produkt?

Elektronikkbransjen, denne gangen representert ved Elkjøp, får i dag rettmessig pes for sine råsalg av det latterlig dårlige produktet "trygghetsforsikring".

En forsikring som kort fortalt koster mer enn det smaker og i dag kommer det i tillegg frem at forsikringen bortfaller dersom du benytter deg av dem. Se for deg at du har bulket på en parkeringsplass og får beskjed av forsikringsselskapet at siden du har benyttet deg av forsikringen så er den bortfalt men du er velkommen tilbake dersom du betaler for året du allerede har betalt for på nytt. Jeg tenker det hadde blitt månelyst da og da snakker vi tross alt om en forsikring som er fornuftig i utgangspunktet.

Elkjøp sin informasjonssjef prøver å ro seg unna påstanden om at de pusher/ råselger disse forsikringene med at de representerer kun 2 % av omsetningen og dermed vil ha oss til å tro at de ikke betyr noe for Elkjøp sin økonomi fra eller til av betydning. Snakk om forsøk på å bløffe seg ut av problemstillingen. Det stemmer sikkert at trygghetsforsikringer ikke står for mer enn 2% av omsetningen. Det betyr imidlertid ikke at de kun står for 2% av dekningsbidraget til butikken. På elektronikkproduktene har de kanskje 5% dekningsbidrag mens de på forsikringene sikkert har 100% om ikke ennå mer. Da snakker vi plutselig om ca 20 % av dekningsbidraget noe som kan bety forskjellen på konkurs og suksess.

Til slutt en liten kommentar til artikkelen på VG/ Dine penger. Elkjøp sin informasjonssjef påstår at alle skal bli opplyst om at forsikringen bortfaller dersom man benytter seg av den. Jeg har aldri blitt opplyst om dette, har du?