Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Musikkbranjsen må innse at folk ikke lenger er villig til å betale nærmere kr 200,- for en CD!

Spotify går nå ut og varsler innskrenkninger i sin gratisversjon av musikkprogrammet hvor de kan lytte til neste all verdens musikk gratis i 20 timer i måneden.Spotify og lignende programmer har bidratt til å bli et lovlig og godt alternativ til ulovlig nedlastning vi diverse fildelingstjenester men artistene har ikke vært fornøyd med det de sitter igjen med av inntekter fra tjenestene.

Verden lider på ingen måte av noen nød i forhold til at det ikke er nok artister der ute som vil lage god musikk til meg og deg. Disse må bare innse at den digitale hverdagene har innhentet bransjen på en slik måte at stadig færre er villig til å betale næremre kr 200,- for en fysisk CD i butikk. En fysisk CD er utover det å være svært dyr miljøfiendtlig, tungvint og særdeles gammeldags.

Verden har simpelthen utviklet seg og bransjen må følge etter. De som skal tviholde på det gamle prisnivået som det var på fysikse CD'er vil falle i bakleksa og forsvinne av seg selv. Det kalles markedskrefter og aplauderes jo i alle andre sammenhenger som resulterer i billigere prdoukter for forbrukere....