Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Hvorfor må noen alltid stilles ansvarlig?

For å unngå misforståelser, jeg synes det er svært trist det som har hendt Robin A. Vedvik Helmersen etter at han fikk takras i hodet og ble svært alvorlig skadet.

Når det er sagt så vil jeg si, som jeg har sagt så mange ganger før i tildigere innlegg, at jeg er så fryktelig lei av samfunnsutviklingen der noen alltid må stilles til ansvar for alle ulykker og feil som gjøres i samfunnet. I 2011 er det nemlig ikke akseptert lenger at feil og ulykker kan skje. Er det virkelig slik vi vil ha det? Et "feilfritt" amerikansk samfunn der man skal gå livredd rundt i frykt for å bli saksøkt?

I denne aktuelle saken fremstår jo huseier forøvrig som en av de mer ansvarsfulle gårdeiere som i det minste har forsøkt å iverata sitt ansvar for å unngå ras, noe han åpenbart ikke har gjort godt nok. Det er jo åpenbart at når hustakene i Oslo blir fulle av is så blir det kø hos dem som driver med liftutleie slik at det kan ta noe tid før isen blir fjernet. Dersom gårdeier forsøker selv eller sender noen opp på annen måte ender han opp med et nytt ansvar for å ikke sørge for nødvendig sikring for arbeiderne. En håpløs situasjon med andre ord.