Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Nå kommer brannkoppene og bananfluene!

Vi har nådd midten av Juli eller begynnelsen av fellesferien, noe som kanskje er mer behagelig å høre da man får en bedre følelse av at fortsatt mesteparten av sommeren gjenstår. Juli er for mange selve definisjonen på en ekte varm Norsk sommer med svaberg og alt det romantiske tullet mange forbinder med ekte sommerfølelse. Men hvem lurer vi, atter er år så er sommeren på hell før vi i det hele tatt har inn over oss at det i det hele tatt er sommer, for i Norge går sommertiden så alt for fort i motsetning til vinteren som  hvert eneste år er så utrolig lang og drøy.

Flått har vi allerede plukket i mange uker både fra husdyr og egen kropp. Nå er det tid for blåbærplukking, bananfluer på kjøkkenet og brannkopper på de minste. Med andre ord er de første høsttegnene i min lille verden er på god fart inn over oss uten at vi helt har forstått det selv.

Så snart er det bare å begynne å drømme igjen om å emigrere til Gran Canaria eller den Spanske sol kysten om vinteren atter en gang, frem til julestria tar over med julesanger, pepperkakehus og det evinnelige julestresset tar overhånd. Så kommer Januar da og da er det jo snart sommer igjen liker vi å overbevise oss selv om og vi legger planene om å flytte til Spania til sides atter en gang mens vi seigpines gjennom våren i  påvente av den alltid så oppskrytte sommeren som er over før den begynner. Vi mennesker er veldig enkle og forutsigbare om jeg selv skal si det...