Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Jeg fikk penger igjen på skatten!

Jeg vet jeg er sent ute og at selvangivelsen har vært tilgjengelig i flere uker. Jeg har nemlig vært overnervøs for å få restskatt i år igjen og våget meg endelig til å ta en titt på den forhåndutfylte selvangivelsen for skatteåret 2015. Til min store overraskelse viste den at jeg hadde neste tjue lapper til gode. I tilegg vet jeg at jeg har minst et fradrag til som vil gi meg 30 lapper i inntektsfradrag eller ca 10 lapper i rent skattefradrag. Med andre ord kan jeg vente på å få igjen 30 tusen på skatten i tilegg til nesten 50 tusen i feriepenger. Feriepengene får jeg i slutten av juni på junilønningen og skattepengene kommer også i slutten av juni i følge dette nettstedet.

Det er med andre ord bare å finne frem reisekatalogen fra Star Tour å bestille langtur med All inclusive og greier. Eller kanskje noe mer eksklusivt enn de typiske charterreisene til Star Tour. Selv reiste jeg til Veligandu Island på Maldivene for noen år siden og betalte ca 20 lapper pr voksen den gang. Det er vel egentlig noe slikt jeg heller er ute etter eller noe som er veldig langt vekk og det stikk motsatte av tradisjonell charter slik vi kjenner det her hjemme på berget.

På den andre siden bør jeg kanskje la fornuften ta overhånd og nøye meg med en nøktern ferie og betale ned kredittkortgjelden fra fjorårets ferie. Det er jo ikke akkurat billig rente på kredittkortet men jeg ser optimistisk på det og tenker at jeg jo får rentefradrag på dette noe som er årsaken til at jeg får så mye igjen på skatten i år. Jada, jeg vet at det er en særdeles dyr form for "sparing" og nok ikke kan kalles sparing i det hele tatt til tross for at jeg kan skrive av noen av rentekronene. 24 % i årlig rente er og blir idiotisk å betale på og jeg kunne heller brukt pengene som dopapir. Så gjenstår det å se om jeg lar eventyrlysten ta overhånd eller om det er fornuften som seirer til slutt..

Drit og dra, jeg reiser til Maldivine :-)