Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Idiotavtale!

Helt siden Norges fotballforbund for flere år siden signerte avtale med Ståle Solbakken har jeg synes dette var en idiotavtale fra A til Å.

For Ståle Solbakken sin del er avtalen genial. Uansett hvor mye eventuelt hadde dritt seg ut som trener (nå har han heldigvis ikke gjort det) i perioden 2009-2012 har han en topp jobb å gå til i fotballen i 2012 som Norges landslagssjef. I motsatt fall, slik tilfellet er nå, har han en avtale i bunnen som han kan bruke til å få en bedre jobb både lønnsmessig og karrieremessig samt at han eventuelt kan velge å bruke dette for å presse lønnen opp hos Norges fotballforbund.

For Norges fotball landslag var avtale i utgangspunktet svært dårlig. For det første skulle de forholde seg til en trener som skulle tiltre stillingen flere år senere. I mellomperioden måtte de ansette trener/e på korttidskontrakt. Hvor bra er det i utgangspunktet for et landslag? Nå var imidlertid Norges fotballforbund så heldige at det dukket en fyr med kallenavnet Drillo opp og dermed løste det seg bra for dem ikke minst fordi jeg forstår det slik at Drillo kan være interessert i å fortsette dersom det ikke blir noe med Solbakkens avtale. Drillo suksessen vil jeg imidlertid påstå at var ren og skjær flaks fotballforbundet og må ikke få lov til å overskygge den komplette inkompetansen de har vist i saken.