Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Finanskrisen

Ingen kan spå om fremtiden, spesielt ikke i dagens marked!

VG/Dine penger går i dag i en artikkel ut og anbefaler folk å kjøpe bolig nå og vente med å selge til våren. Dette begrunnes med at boligprisene historisk sett stiger utover første halvår.

Det er vel ganske bred enighet om at det norske boligmarkedet har et kunstig høyt prisnivå og at et større eller mindre krakk vil komme før eller siden. Samtidig er vi inne i en tid med økt arbeidsledighet og mye tyder på at betydelig flere vil bli arbeidsledige utover våren da mange bedrifter sliter med ettervirkninger av finanskrisen. En krise som forøvrig ikke er over selv om mye tyder på at vi har sett bunnen.

Ovenstående sett i sammenheng med den store privatøkonomiske risikoen det alltid vil medføre å kjøpe bolig før man har fått solgt gjør at jeg er overrasket at ett så antatt seriøst nettsted som "Dine penger" gir et så dristig råd. Jeg trodde normal forsiktighet var et av de fremste budskapene til slike tidskrifter?

Galskap i Dubai!

Galskapen i Dubai når stadig nye høyder, bokstavelig talt. Om få dager åpner verdens desidert høyeste skyskraper på hele 818 meter.

Det mest utrolige som skjer i Dubai for tiden er imidlertid at den enorme finans boblen ikke sprukket ennå selv om det tydeligvis er svært nært forestående. Makan til stormannsgalskap bygget på luft har vel historien ikke vært i nærheten av tidligere. Mye av det som er bygget i Dubai er veldig flott,men dersom byen ender opp å bli liggende som en nærmest ubebodd spøkelsesby er det lite flott med slike byggverk.

Bare fremtiden vil vise hvordan dette ender. Min spådom er at det vil stå i historiebøker fremover som et eksempel på stormanngalskap av dimensjoner.

Finans krise gir økt risiko for ulykker!

I dagens samfunn går det vel ikke en dag at det skjer en større ulykke i form av togkræsj, flykræsj, båthavari ( med påføllgende oljesøl) og ikke minst bilulykker. Jeg vil imidlertid påstå at finanskrisen har ført til vesentlig større ulykkesrisiko på grunn av at firma og privatpersoner se sitt snitt til å spare penger på redusert vedlikehold og sikkerhet.

På denne måten kan finanskrisen skape store konsekvenser langt utover den direkte innvirkningen på økonomien. For mange bedrifter og private finnes det ikke noe alternativer til å spare på vedlikeholdsuttgifter og sikkerhet. Spørsmålet er om samfunnet skal sette en stopper for alle som svikter på området for å unngå større katastrofer eller skal samfunnet godta dette i en periode i en slags aksept om at det er nødvendig for at samfunnet fortsatt skal gå rundt.

Samtidig skaper nye norske krav til ambulansepersonel fare for at titals ambulanser kan forsvinne i landet. Forstå det den som kan.

Reduksjon i inkassosalærene vil ikke hjelpe gjeldsofrene nevneverdig!

Det er nå besluttet at inkassosalærene skal settes drastisk ned fra nyttår. Dette angivelig for å gjøre hverdagen enklere for for gjeldsofrene.

Jeg mener dette er skivebom for politikerne. Alle som har jobbet med inkasso vet veldig godt at det fra før av ikke er ei krone å tjene på gjeldsofre. Det er med andre ord ikke gjeldsofrene som betaler inkassobyråene sine inntekter, det er rotekopper med god inntekt som fra tid til annen havner til inkasso. Det er her inkassobyråene tjenere sine penger. Gjeldsofrene er det sjeldent penger å hente hos, imidlertid må inkassobyråene allikevel jobbe med disse håpløse sakene for å tilfredstille sine kreditorer. Det har med andre ord lite å si hva inkassosalærene er på disse sakene da de ikke blir betalt uansett.

Les forøvrig mer på www.inkassoguiden.no