Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Flyukykker

Bløffer flyselskapene oss?

Igjen har det vært en nerstenulykke med fly, denne gangen var det en nesten ulykke med et Norwegian fly som måtte nødlande på Sola. Jeg kaller det en nestenulykke selv om saken er forsøkes å dysses ned.

I alle år har flyselskapene fått oss til å tro at det er uproblematisk for et fly å foreta en nødlanding på vannet, noe som også skjedde på Hudson elven i New York for noen måneder siden.Det som imidlertid kom frem i kjølvannet av Hudson nødlandinen var at dette er noe som lykkes svært sjeldent og er tilnærmet umulig i urolig farvann slik som i Atlanterhavet, Stillehavet og urnfor Norges kyst. Dette er stikk i strid med flyselskapenes og andre aktøreres propaganda om hvor trygt det er å fly. Vi har i alle år sittet med det inntrykk at det er forholdsvis uproblematisk å foreta en kontrollert nødlanding på havet dersom det skulle oppstå problemer i åpent farvann. Dette er åpenbart en stor bløff.

En ting er sikkert, jeg holder meg på bakken så lenge noe annet ikke er strengt nødvendig.

Er det trygt å fly?

I dag har det atter en gang skjedd en ny flyulykke. Ikke lenge etter "stormen" har lagt seg etter Air-france ulykken, Hudon nødlandingen o.s.v. så skjer det i dag en ny flyulykke.

Spørsmålet jeg stiller meg er om det egentlig er trygt å fly som vi i alle år har fått prentet inn eller er dette velykket propagande fra flyselskapene? Det jeg ihvertfall ikke kan fordra er at dersom det faktisk skulle skje noe galt mens jeg er opp i luften så sitter jeg 100% hjelpesløst baki der sammen med et tettpakket lass med andre menneskelige adrenalinbomber. Det er denne totale mangelen på mulighet til å påvirke egen skjebne som gjør at jeg så langt det lar seg gjøre unngår å sette meg i et fly.