Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Denne saken har ingenting med Mullah Krekar å gjøre!

Det vekker harme i Norge etter at forfatteren av boken "Ulovlig Norsk", Maria Amalie, i går ble arrestert i Oslo. Arrestasjonen ekker fordømmelse mens Frp velger å vri problemenstillingen over på Mullah Krekar.

Denne saken har ingenting med Mullah Krekar å gjøre. Kreker er uønsket i landet av de aller fleste og er her fortsatt kun av en årsak, nemlig at han risikerer dødsstraff dersom han blir sendt hjem. Selv om man ikke liker Krekar eller det han står for er dette er svært viktig prinsipp vi heldigvis har i Norge. Maria Amalie rikikerer på ingen måte slik jeg har forstått det noen form for reaksjoner og det blir således helt feil å sammenligne med Krekar selv om Frp ser på det som en måte å slå billige poeng i saken fremfor å heller si sin mening om hun burde få bli eller ikke.

Jeg kjenner saken for dårlig til å ta et standpunkt i forhold til om hun skal få bli eller ikke. Hun er imidlertid så heldig at hun har fått media og oposisjonen på sin side og dermed har mye sterkere kort enn mange andre innvandrere uten oppholdstilatelse. Jeg mener uansett at når det er gjort et vedtak så skal dette følges opp uavhengig av hvor upopulært dette er. Dog var nok tidspunktet for selve arrestasjonen noe dårlig valgt av politiet dersom de ville unngå støy.