Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Hva er det egentlig folk er så redde for?

Det er høyt fokus på personvern i media om dagen. Saker med overvåkningskameraer på toaletter, Treholtsaken, datalagringsdirektivet og i dag en historie om ei dame som ble angivelig feilaktig ankelaget for tyveri på grunn av et 47 dager gammelt videopptak.

For å si det slik, dersom noen stjeler noe fra meg og jeg er så heldig at jeg har det på film så skal jeg love deg at det aldri blir slettet. Jeg ville sansynligvis heller ikke anmeldt forholdet da personen bare hadde fått et klapp på skulderen. Jerg skulle imidlertid brukt videoptaket for alt det var verdt og forfølge gjerningspersonen med det resten av livet. Datatilsynet kunne selvfølgelig kommet og kred det slette noe jeg også ville gjort bare for å ta frem en av de tiltals sikkerhetskopiene i det de snudde ryggen til.

Ærlig talt, videoovervåkning er det beste middelet som finnens for din og min sikkerhet. Hvorfor i all verden er folk så redde for det? Hvorfor er det så farlig at noen kan spore hvor jeg er og/eller har foretatt meg så lenge jeg har rent mel i posen?