Blogg om dagsaktuelle temaer og nyheter.

Aktuelt.org

Sexen var frivillig men ble oppfatet som et overgrep?

Hele Norges snakkis er den nye sex skandalen i FRP, denne gangen i form av anklagene mot Trond Birkedal som blandt annet skal ha forgrepet seg på en 15 årig Fpu gutt. Den overgrepne gutten skal ha uttalt av sexen (blowjob som vi kaller det der jeg kommer fra) var frivillig men ble oppfattet som et overgrep.

"Frivillig men ble oppfattet som et overgrep", hva slags uttalelse er det? Enten var det frivillig eller så var det det ikke. Greit nok at gutten bare var 15 år og således under den sexuelle lavalderen men Birkedal var jo ikke en direkte gammel mann han heller. En 15 åring vet hva han gjør når han blir sugd eller sugd av en annen mann, her har han vel  havnet i ei moralsk klemme og kaster hele børen over på Birkedal og kaller det et overgrep. Guttet som sikkert ikke var landet helt ennå i forhold til sexuelle legning gjorde noe, kanskje i beruset tilstand, som han angret på og la hele skylden på Birkedal.

For all del. Voksne skal ikke ha sex med mindreårige og saken må således forølges. Det bør imidlertid legges vekt på at gutten var maksimalt ett år under den skesuelle lavalder og sannstligvis fullt kjønnsmoden. Saken hadde etter min mening selvfølgelig vært langt mer alvorlig dersom det var en tiåring som ikke var kommet i puberteten ennå. Til tross for dette så har Birkedal gjort noe ulovlig og politiet er forpliktet til å forfølge saken. Jeg mener  imidertid at riktig straff bør være vurdering om det skal gis bot eller samfunnstraff og ikke en diskusjon om hvor lang fengselsstraff.

Saken er etter min mening en jakt på Frp, overskrifter og generelt ønske om å finne noe på offentlig personer fremfor å ta tak i samfunnsnyttige problemstillinger.